Skøyteforbundet / Nyheter / 2023 / Seier og banerekord til Wiklund, sterk 3. plass på Eitrem

Seier og banerekord til Wiklund, sterk 3. plass på Eitrem

Ragne Wiklund vant søndagens 3000m under verdenscupstevnet på skøyter i Obihiro, Japan. Eitrem sikret pallplass på god norsk dag på 5000m

Ragne Wiklund gikk i et tidlig par på 3000m og gikk et jevnt og sterkt løp som holdt til 4.01,88 og ny banerekord i Obihiro. De antatt sterkest konkurrentene hadde tiden til Wiklund å gå etter, men klarte ikke å matche farten til Wiklund. Hjemmehåpet Momoka Horikawa var nærmest på tiden 4.03,42 foran Antoinette Rijpma-De Jong, NED, på 4.03,71.

Sander Eitrem fulgte strålende opp på 5000m gikk inn til 3. på 5000m på tiden 6.13,80.

Patrick Roest var sterkerst av alle i Japan og vant løpet med tiden 6.10,99  foran Davide Giotto fra Italia på 6.12,90

Sverre Lunde Pedersen viser at han er tilbake for fullt med en sterk 5. plass på tiden 6.19,42, og Hallgeir Engebråten sikret 3 nordmenn topp 10 med sin 9. plass på 6.21,86. I tillegg gikk Sigurd Henriksen og Kristian Ulekleiv god i b-gruppa, og sikret opprykk til a-gruppa før World Cupen fortsetter i Beiljing 17.-19. nov. Der vil vi ha 5 norske løpere i a-gruppa på 5000m.