Skøyteforbundet / Nyheter / 2023 / Første gang på startpallen i World Cup – spesielt, sier Magnus Ripsrud
Foto: Douwe Bjilsma
Foto: Douwe Bjilsma

Første gang på startpallen i World Cup – spesielt, sier Magnus Ripsrud

Magnus Ripsrud (23) fra Stange Sportsklubb hadde sin debut som starter i en World Cup, da verdens beste skøyteløpere nylig konkurrerte i Stavanger. Han har tidligere vært aktiv løper og deltatt iblant annet NM, LM og Norgescup.

1.Hvordan var det å være starter i din første World Cup i Stavanger?

-Å være starter i min første World Cup var spesielt og gøy. Det er gøy å endelig være i gang. Fint å starte på et mindre sted som Stavanger, sånn at man er litt i inne i hvordan ting foregår på et sånt arrangement med tv, i forhold til norske arrangementer og andre, hvor man ikke trenger å ta hensyn til tv og liknende.

 

  1. Noen spesielle øyeblikk du husker godt fra WC i Stavanger?

-Det var spesielt å stå på starterpallen første gang, da jeg skulle starte det første løpet med de aller beste i verden på skøyter. Det er også litt annerledes når man ikke er vant til å starte så mange løpere på et jevnt toppnivå, til sammenligning når man starter løp i Norge hvor det er litt mer spredning på løperne. 

 

  1. Hva gjorde at du ble starter? 

-Jeg var på starterkurs og tenkte jeg skulle prøve det.  Etter det så har det bare ballet på seg med flere og flere arrangementer, og som da til slutt resulterte i at jeg kom meg opp på et slikt nivå at jeg fikk komme på International Skating Union-kurs (ISU) i fjor. Dermed fikk jeg mitt første ISU-arrangement denne vinteren. 

 

  1. Hvorfor ønsker du å være starter? 

-Jeg ønsker å være starter fordi jeg elsker å se på skøyteløp, og når man er starter får man også sett skøyteløp. Det var også litt derfor jeg ville bli starter, for da kunne jeg fortsette å være i miljøet, selv om jeg ikke selv er aktiv lenger. Mange av de jeg gikk sammen med går ennå, så det er jo gøy. Da får man fulgt med på hvordan de gjør det også. Det spiller ikke noen rolle hvilke løpere jeg starter, for mye av gleden er å bare være på skøytearrangementer.

 

  1. Hvilke andre stevner har du vært starter i? 

- Jeg har vært starter på Landsmesterskapet, NM, Odalsskøyta, Hamarlekene, Sommerløpet og Norgescuper. Jeg hadde mitt første internasjonale stevne i fjor i Lake Placid i USA på student-OL. Det var en spennende opplevelse og minne for livet.

 

  1. Hva betyr skøytesporten for deg?

-Skøytesporten betyr masse. Hele familien har vært engasjert kjempelenge. Faren min er fortsatt trener på det lokale Mjøsteamet, og søsteren min er fortsatt aktiv på landslaget. Det å være på skøyter og se på er bare kjempegøy. 

 

7.Har du noen råd til andre som har lyst til å bli starter, eller dommer?

-Mine råd til andre som har sluttet på skøyter og kanskje er litt utenfor miljøet - nå er at de bare må melde seg på kurs og hive seg ut i det. I Norge i dag er det få unge krefter som er startere og/eller dommere, så vi trenger flere yngre. 

WhatsApp Image 2023-12-03 at 14.00.18.jpeg

World Cup, Stavanger, 2023. Foto: Douwe Bjilsma

Ripsrud 2.jpg

Magnus Ripsrud, starter, Student-OL i Lake Placid i USA i 2023. Foto: Privat

Ripsrud 1.jpg

Magnus sammen med Bendik Mauseth , Vikingskipet 2017

Foto: Pål Jakobsen, Hamar Arbeiderblad

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex