Skøyteforbundet / Nyheter / 2022 / Oppdaterte covid-retningslinjer
Frogner stadion-8511.jpg

Oppdaterte covid-retningslinjer

Under torsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen kom det flere gode nyheter for idretten. Både barn, unge, voksne og toppidrettsutøvere får betydelige lettelser.

Myndighetene åpner for både trening og konkurranser for barn og unge
Regjeringen åpner nå for at barn og unge kan utøve utendørs aktivitet som normalt. Anbefalt gruppestørrelse innendørs er ca. 20 personer, eller etter klasse/kohort. Aktivitet innendørs kan gjennomføres med kontakt der det er nødvendig.

 

Lettelser også i breddeidretten for voksne over 20 år
For voksne utøvere i breddeidretten er det anbefalt maks 20 personer innendørs – med 1 meters avstand. Ved intensiv trening bør det tilrettelegges for 2 meters avstand. Voksne kan utøve aktivitet utendørs som normalt, med kontakt der det er nødvendig, både i trening og konkurranser.

Arrangementer

  • Det er fra 14. januar ikke lenger noen anbefaling om å utsette eller avlyse arrangementer innendørs knyttet til organiserte fritidsaktiviteter som samler barn og unge under 20 år fra ulike steder.
  • For individuelle idretter anbefales det å begrense gruppestørrelsen på konkurransene.

Se alle nye retningslinjer på vår Covid-side

Konsekvenser for stevner helgen 15.-16. januar

Hurtigløp: Arrangør og OD har besluttet at NC6 gjennomføres som planlagt den siste tiden, som et begrenset elitestevne. Se info på om NC6. Stevnet blir streamet på e-tv.no

Kunstløp: Nasjonalt stevne i Kongsvinger ble avlyst tidligere.

 

Lerøy Fila Fuel of Norway ABUS Medex