Skøyteforbundet / Nyheter / 2022 / Norske rekorder og historisk isdansresultat
Foto: Gunvor Bay
Foto: Gunvor Bay

Norske rekorder og historisk isdansresultat

Det norske laget leverte fantastiske resultater under ISU-stevnet Santa Claus Cup i Ungarn.

Mia Risa Gomez fra Stavanger gikk sitt første internasjonale seniorstevne for fire uker siden. November har vært en hektisk måned med hele tre internasjonale konkurranser for Mia som fyller 17 år om få dager. Under Santa Claus Cup satt Mia norsk rekord i både kortprogram, friløp og totalt med hele 163,04. Den tidligere norgesrekorden satt Anne Line Gjersem i 2018 (158,39). Dette holdt til seier foran Mariia Seniuk fra Israel og Kristina Shkuleta-Gromova fra Estland. Poengsummene er også innenfor ISUs VM-krav. 

Linnea Kilsand har slitt med skade siden i vår, men er nå tilbake. Etter et kortprgram med et par feil tok hun revansje og gikk seg opp fra 11. til 5. plass. Frida Berge leverte også et bra friløp og blir nr. 9.
 
Isdanserne imponerte
 
Maria Bjørkli er fra Stavanger, men reiste i 2018 til USA for å finne en partner etter å ha konkurrert i singel i Norge i mange år. Norge har få herreløpere og hun måtte til utlandet for å finne partner. James Koszuta (som tidligere representerte USA) og Maria har brukt flere år på å trene seg opp i grenen før de nå gjorde sin internasjonale debut sammen. 

Norges eneste isdanspar imponerte og klarte kravet til EM i isdanskategorien i sin internasjonale debut sammen. Fridansen var faktisk over VM-kravet , men rytmedansen kun EM-krav. Tidligere har de kun konkurrert i mindre stevner i USA.

Norge har aldri tidligere hatt deltagere i isdans i mesterskap, men i parløpsgrenen har Norge hatt aktive parløpere mellom 1906-1968.

Maria og James Ørjan Dalseth.jpeg

Foto: Ørjan Dalseth

Pernille With fortsetter utviklingen 

Junioren Pernille With fortsetter utviklingen og setter personlig rekord i stevnet med et imponerende friløp. Hun gjennomførte krevende kombinasjoner i konkurransen; trippel- trippel toeloop og dobbel axel-trippel toeloop. Pernille gjør en sterk konkurranse, blir nr. 7 av 46 startende i junior og setter personlig rekord med 138,01 totalt.

Til skjerm DSC_1644.jpg

Foto: Gunvor Bay

Detaljerte resultater

 

Øvrige norske resultater:

Daniil Valanov, nr. 8 i Novice gutter

Amalie Nordbø, nr. 22 i Novice jenter

Elea Rustgaard, nr. 38 i junior kvinner

 

 

 

 
 
 
 

 

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex