Skøyteforbundet / Nyheter / 2022 / Høyt nivå i toppen under NM-LM i kunstløp
Pernille With med klubbvenninne og sølvvinner Elea Rustgaard jubler for Pernilles poengsum på 115,01 i klassen Novice A. Den tekniske scoren var over EM-kravet for senior. Alle foto: Gunvor Bay
Pernille With med klubbvenninne og sølvvinner Elea Rustgaard jubler for Pernilles poengsum på 115,01 i klassen Novice A. Den tekniske scoren var over EM-kravet for senior. Alle foto: Gunvor Bay

Høyt nivå i toppen under NM-LM i kunstløp

Denne helgen gikk NM-LM av stabelen i nye Sonja Henie ishall på Frogner i Oslo. Endelig, etter tre Covidutsettelser, kunne kunstløpmiljøet samles til mesterskap.

Asker-jenta Frida Turiddotter Berge gikk til topps i Norgesmesterskapets seniorklasse med 127,64 poeng. Berge vant foran Silja Anna Skulstad Urang fra Bergen kunstløpklubb, mens bronsemedaljen gikk til Thea Karlstad fra Fana IL.

- Jeg startet konkurransen med et kortprogram jeg var svært misfornøyd med, og visste at jeg måtte ta meg sammen på langprogrammet for å fortjene en gullmedalje. Etter å ha slappet av og lagt kortprogrammet bak meg, fikk jeg refokusert til langprogrammet. Jeg følte på støtten fra lagkamerater da mange fra kunstløpklubben, familie og andre venner hadde stilt opp på tribunen i hallen. Det var gøy å ha både nåværende- og gamle lagvenninner til å feire med. Spesielt gøy var det å vise frem kunstløp på en bra måte i Sonja Henie ishall, sier gullvinner Frida Berge.

Frida Senior A DSC_1894.jpg

Frida gikk et feilfritt friløp og vant seniorklassen 

Gull og juniorrekord til Oda Tønnesen Havgar

I kvinnenes juniorklasse kunne Oda Tønnesen Havgar fra Oslo Idrettslag juble for NM-gull med hele 132,80 poeng som er ny Norgesrekord for junior. Sølvmedaljen gikk til Mia Caroline Risa Gomez fra Stavanger kunstløpklubb, mens Ida Vamnes fra Asker tok bronse. Neste store konkurranse for junior-Norgesmester Oda Havgar er Egna Spring Trophy i Italia neste uke.

I herreklassen vant Francis Thor Kvernø Sutton fra Trondhjems Skøiteklub

Oda DSC_0360.jpg

Oda i et høyt svev i hoppekork

Høyeste nivå noensinne i Landsmesterskapet

Et talent som har utmerket seg i Landsmesterskapet med yngre løpere er Pernille With fra Asker. Hun tok en klar seier i klassen Novice A med hele 115.01 poeng. Aldri tidligere har en norsk løper hatt et så høyt teknisk nivå i et Landsmesterskap. 14-åringen fra Asker har rukket å markere seg internasjonalt med flere solide plasseringer denne sesongen. Hun ble nummer to i Coupe de Printemps i Luxembourg i mars og nummer tre i Nordics i januar i klassen Novice A.

I øvrige klasser i landsmesterskapet vant Maja Qvortrup (Basic), Amalie Nordbø (Debs A) og Daniil Valanov (Debs A, gutter)

Daniil DSC_4477.jpg

Daniil Valanov, vinner i Debs A gutter

Maja DSC_8300.jpg

Maja Qvortrup, vinner Basic

Stavanger Pearls til topps i synkronkunstløp
Synkronkunstløp er en relativt ny gren i Norge. For første gang deltok to lag. I seniorklassen vant Stavanger Pearls med 78.06 poeng. I Landsmesterskapet i klassen Mixed Age vant Bergen Umbrellas som debuterte i dette mesterskapet.

- Både utøvere og arrangøren, Oslo Skøiteklub, har ventet på å få avholdt Norgesmesterskapene og Landsmesterskapene i kunstløp i den nye flott ishallen på Frogner i Oslo. En flott, lys og intim ishall, der alt er lagt til rette for våre unge kunstløpere og for de som vil følge med - også fra utsiden. Mesterskapene ble akkurat så høytidelige og flott som vi hadde håpet på, med noen av de aller beste sportslige kunstløpprestasjonene vi har sett i Norge noen gang. Det er spesielt flott å se at vi nå har en større bredde i toppen, spesielt i juniorklassen, der flere vil kunne være med og hevde seg også internasjonalt, sier Skøytepresident Mona Adolfsen.

Pearls DSC_3229.jpg

Stavanger Pearls, vinnere Senior, synkonkunstløp

Resultater

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex