Skøyteforbundet / Nyheter / 2021 / Peder Kongshaug hyller publikum og de frivillige etter skøytefesten på hjemmebane
Alle foto; Douwe Bijlsma
Alle foto; Douwe Bijlsma

Peder Kongshaug hyller publikum og de frivillige etter skøytefesten på hjemmebane

Et supert arrangement i Stavanger er over. Tusen takk til vår fantastiske arrangørklubb Stavanger Sandnes Skøyteklubb, Sørmarka Arena, alle tilskuerne som tok turen og skapte helt rå stemning, og ikke minst våre løpere for sterke prestasjoner. Også en stor takk til Viaplay Vinter som formidlet det hele på en glimrende måte til tv-seerne. Vi gleder oss til VM på Hamar i mars til en ny norsk skøytefest

For Peder Kongshaug ble det ekstra spesielt å gå verdenscup på hjemmebane. 

Til Rogalands avis forteller han, – jeg kjenner jo gangene inn og ut. Veien hjemmefra og til Sørmarka har jeg kjørt over 1000 ganger. Jeg kjenner folkene, og da er det gøy at jeg begynner å nærme meg toppen. Jeg må takke alle frivillige som har vært med og gjort denne helgen mulig. Det er alt fra folk som er på dugnad til utøvere som har vært med for å få alt klart til helgen.

 

- Da de skulle rope opp navnet mitt før start var jeg veldig spent. Det var vanvittig trøkk. Det er første gang jeg går løp med sånn stemning på tribunen. Det var veldig gøy, tusen takk til alle som bidro til festen, sier Kongshaug. 

Resultetene fra helgen var også oppløftende for de norske løperne. Ragne Wiklund gikk inn til sin første pallplass på 5000m fredag, og fulgte opp med en sterk 5. plass på 1500m søndag. Allan Dahl Johansson vant 1000m i b-gruppa fredag og fikk 4. plass på 1500m i a-gruppa søndag. Team-sprint gutta gikk inn tll en sterk sølvmedalje lørdag, i tillegg til at Bjørn Magnussen vant b-gruppa på 500m på lørdag. 

 

Lørdag fikk vi også oppleve Nils van der Poel og hans vanvittige 10.000m. Han knuste Sven Kramers banerekord fra 2017, og gikk inn til utrolige 12.38,92 i Sørmarka Arena. 

Alle resultater

WC Stavanger 2021 foto Douwe Bijlsma (19).jpeg

WC Stavanger 2021 foto Douwe Bijlsma (1).jpeg

WC Stavanger 2021 foto Douwe Bijlsma (10).jpeg

 

WC Stavanger 2021 foto Douwe Bijlsma (12).jpegWC Stavanger 2021 foto Douwe Bijlsma (11).jpeg

WC Stavanger 2021 foto Douwe Bijlsma (13).jpeg

WC Stavanger 2021 foto Douwe Bijlsma (6).jpeg

Lerøy Fila Fuel of Norway ABUS Medex