Skøyteforbundet / Nyheter / 2021 / Norges Skøyteforbund har tatt ut ny forbundsgruppe for OL-sesongen
Foto: Rafal Oleksiewicz
Foto: Rafal Oleksiewicz

Norges Skøyteforbund har tatt ut ny forbundsgruppe for OL-sesongen

Norges Skøyteforbund har sendt tilbud til 17 løpere på forbundsgruppe elite for sesongen 2021-22. Fem nye kommer inn, med en god blanding av unge talenter og mer etablerte løpere som har satset i andre treningsgrupper tidligere.

- Vi får et veldig spennede lag i denne viktige sesongen, sier sportsjef Lasse Sætre. Vi har et ungt lag, med snittalder på 23 år, men også en god miks av rutine inn i laget. OL er selvfølgelig sesongens høydepunkt, men vi gleder oss også veldig til både World Cup i Stavanger i november og ikke minst VM på Hamar i mars, sier Sætre. 

Tre nye kvinner i gruppa

Sofie Karoline Haugen fra Sandefjord SK, har tidligere vært på forbundsgrupper i Skøyteforbundet, men har de to siste sesongene satset i Team Sørmarka. Sofie har hatt en veldig god utvikling i Team Sørmarka der hun har gjort nye erfaringer som vil være til stor nytte inn i en forbundsgruppe. Marit Fjellanger Bøhm fra Stavanger Sandnes blir tilbudt en plass i forbundsgruppen elite med gode prestasjoner og som sterk bidragsyter for lagtempolaget som tok 3.plass sammenlagt i verdenscupen i Heerenveen. Martine Ripsrud har satset gjennom Mjøsteam den forrige sesongen, der hun har funnet tilbake til gamle takter og presterte sterke 500 metere i verdenscupen i Heerenveen denne sesongen.

Disse kvinnene har fått tilbud:

Ragne Wiklund (20), Aktiv SK

Julie Nistad Samsonsen (21), Fana IL

Sofie Karoline Haugen (25), Sandefjord SK

Martine Ripsrud (25), Stange Spk

Marit Fjellanger Bøhm (32), Stavanger Sandnes SK

 

To nye talenter på vei opp

På herresiden har Pål Myhren Kristensen fra Arendal Skøyteklubb prestert sterk på 500m denne sesongen og var en kandidat som kjempet om verdenscupplass til det siste, vi ser frem til videre utvikling av talentet til Pål med å trene sammen med forbundsgruppen.  Kasper Tveter har vært junior denne sesongen, med mange sterke prestasjoner på flere distansen. Kasper har prestert så bra på 1000 meter og 1500m at han har vært en kandidat som har kjempet om en plass på verdenscuplaget for seniorer på 1000m.

Disse herrene har fått tilbud:

Peder Kongshaug (19), Stavanger Sandnes SK

Kasper Tveter (19), Stavanger Sandnes SK

Pål Myhren Kristensen (21), Arendal SK

Hallgeir Engebråten (21), Nord-Odal IL

Allan Dahl Johansson (22), Aktiv SK

Magnus Bakken Haugli (22), Jevnaker IF

Bjørn Magnussen (23), Spk Falken

Odin By Farstad (23), Spk Falken

Kristian Gamme Ulekleiv (24), Gjøvik SK

Henrik Fagerli Rukke (24), Hol IL

Sverre Lunde Pedersen (28), Fana IL

Håvard Holmefjord Lorentzen (28), Fana IL

Vi ønsker alle velkommen inn i forbundsgruppen for videre utvikling.

Sindre Henriksen (29), Fana IL har valgt å takke nei til forbundsgruppen denne sesongen og satser mot OL i egen regi, med støtte fra Fana IL. Vi ønsker Sindre all lykke i den satsningen! 

 

Forbundstrenere elite:

Bjarne Rykkje, Jeremy Wotherspoon, Jonas Bekken og Edel Therese Høiseth.

 

Norges Skøyteforbund vil også takke Team Sørmarka, Mjøsteam og Team Sprint for jobben og samarbeidet.  Vi er veldig takknemlige for jobben de gjør med å rekruttere nye talenter inn i Norges Skøyteforbunds forbundsgrupper.

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex