Skøyteforbundet / Nyheter / 2021 / Informasjon om NC6 og treningsløp
73224499_432656967435722_6810251069688381440_o.jpg

Informasjon om NC6 og treningsløp

Denne helgen skulle det arrangeres et elitestevne på Hamar med ca 50 deltakere. Både de beste senior- og juniorløpere på topp nasjonalt nivå.

Dessverre ble dette avlyst i siste liten, noe som er utrolig kjedelig for alle påmeldte løpere. 

Stange SK som arrangør har gjort løpende vurderinger hver dag igjennom romjulen i forhold til dette stevnet. De har også hatt jevnlig kontakt med kommuneoverlegen og informert NSF fortløpende. De har hatt en egen smittvernsansvarlig med helsefaglig kompetanse. Som ansvarlig arrangør vurderte de at å gjennomføre stevnet med økende smitte flere steder i Norge, og med tilreisende fra flere av disse landsdelene ville utgjøre en for stor risiko. De valgte derfor å avlyse stevnet, og informerte NSF om beslutningen på formiddagen 1. januar.

Hver enkelt arrangør er underlagt NSFs sentrale smittevernregler, men må i tillegg selv vurdere risiko for arrangementet og fatte beslutninger basert på sine vurderinger. NSF respekterer og støtter Stange SK i beslutningen rundt NC6 når de ikke opplevde gjennomføringen som trygg nok.

Både Stange SK og NSF er veldig lei for at denne beslutningen kom så tett inn mot stevnet. 

Trening i Vikingskipet helgen 2.-3. jan

Siden flere løpere allerede hadde ankommet Hamar, ble det fra HOA åpnet opp for trening i Vikingskipet i helgen. Treningene er inndelt etter kohorter for å sikre best mulig smittevern.

Plan videre for forbundsgruppen

Forbundsgruppen har en samling på Hamar som startet i romjulen og som skal vare frem til mot avreise Heerenveen. For løperne som skal representere Norge i EM og verdenscup er det viktig å få en god gjennomkjøring etter en lang periode uten løp. Det vil derfor gjennomføres treningsløp på enkelte distanser for forbundsgruppen og løpere som enten allerede er tatt ut, eller som i uttaksløp nr 1 var nære en plass til EM/verdenscuplaget. Disse løpene vil være med på å danne grunnlag for endelig uttak til EM og verdenscup.

Startliste NSF 02.01.21.pdf

Resultater fra Mjøsteam sitt løp og NSFs løp lørdag. NSF starter ca 16.40.

 

Refusjon av kostnader

NSF ønsker igjen å beklage til alle løpere, trenere, støtteapparat og skøyteinteresserte at dette året startet på en slik måte. For alle arrangører og utøvere har denne sesongen vært ekstremt krevende, og vi har stor forståelse for at avlysninger, og spesielt i siste liten, tærer på motivasjonen. 

Dette har også en økonomisk konsekvens, og vi ber derfor om at de klubber og utøvere som reiste til Hamar uten å få gå løp, sender en enkel søknad til NSF om refusjon av faktiske utgifter for reise og opphold, oppgi kontonummer for evt. refusjon. Søknad sendes til skoyteforbundet@nif.idrett.no

Innbetalt startkontigent refunderes mot mail til Jens Vasaasen, jensvasaasen@hotmail.com med kontonr og evt.merking.

 

Lerøy Fila Fuel of Norway ABUS Medex