Skøyteforbundet / Nyheter / 2021 / Første verdenscuphelg er overstått – vi retter blikket mot Stavanger
Foto: Kristian Ulekleiv
Foto: Kristian Ulekleiv

Første verdenscuphelg er overstått – vi retter blikket mot Stavanger

Første løpshelg med hele verdenseliten samlet for første gang siden mars 2020 er unnagjort. Neste helg samles vi i Stavanger, og vi gleder oss til skøytefest på hjemmebane.

Alle nasjoner med

Totalt var det 24 nasjoner kvalifisert til verdenscupåpningen, og endelig var  de asiatiske landene tilbake i verdenscup-sirkuset, og de tok godt for seg når de gjorde sitt comeback. Totalt var det 5 seiere til Asia, 5 til Europa og 4 til Nord-Amerika.

 

Flere norske oppturer

Sander Eitrem debuterte i verdenscupen med seier i b-gruppa på 5000 på 6.23,73. En pers med nesten 3 sekunder. Han sikret med det også opprykk til a-gruppa neste helg. Nærmest Sander, var Hallgeir Engebråten, og sikret med det dobbelseirer til Nord-Odal IL i verdenscupen.

Ragne Wiklund leverte sin beste verdenscup-plassering noensinne og kom så vidt utenfor pallen på 3000m. Et solid løp på 4.06,74, på litt tunge forhold.

På 1500m for menn fikk vi 3 mann blant topp 10, med Peder Kongshaug, Kristian Ulekleiv og Allan Dahl Johansson. Ulekleiv sikret også finaleplass og topp 10 på fellesstart. Håvard Lorentzen viste at han virkelig er på gang med to topp 10 plasseringer, og helt til slutt fikk vi nok en 4. plass på lagtempo menn, med vårt nykomponerte lag.

Alt i alt mye bra å bygge videre på for de kommende verdenscupene.

Alle resultater

 

Nå gleder vi oss til skøytefest i Stavanger

Verdenscup-sirkuset skal tilbake i Sørmarka Arena og løperne kan endelig få høre publikums jubelbrøl.

- Etter en sesong med tomme tribuner og mange avlyste skøyteløp, er vi veldig glade for å kunne ønske velkommen til en skøytefest i Stavanger. Vi har allerede solgt bra med billetter, så det blir god stemning på tribunen. Men vi har plass til mer, så vi håper at enda flere finner veien til Sørmarka Arena, for å støtte opp under våre skøyteløpere, sier generalsekretær i Skøyteforbundet, Håkon Dahl.

 

Billetter kjøpes på Tikkio.no

https://tikkio.com/tickets/24773-isu-world-cup-speedskating-stavanger

 

Gleder seg til hjemmebane

Sist gang verdenscupen gjestet Stavanger og Sørmarka Arena var i 2017, og det var en stor suksess. Fulle tribuner, super stemning og gode norske prestasjoner. Både utenlandske løpere og ikke minst de norske løperne har gledet seg til å komme tilbake til Stavanger og oppleve stemningen der.

 

Spesielt Peder Kongshaug gleder seg til å gå verdenscup foran hjemmepublikummet. - Jeg gleder meg veldig. Det har vært et mål og drøm for meg å gå verdenscup i Stavanger siden jeg var tilskuer her for noen år siden. Nå håper jeg på fulle tribuner og en skikkelig støtte fra publikum, sier Peder Kongshaug.

Foto ISU.jpg

Foto: ISU

Frivillig mobilisering og kommunal støtte

World Cup arrangementet er et samarbeid mellom Stavanger Sandnes Skøyteklubb, Norges Skøyteforbund og Folkehallene. Det hele drives i stor grad på dugnad og skøyteklubben vil ha over 120 frivillige personer i sving gjennom uken. Ca 5500 dugnadstimer legges ned i arrangementet. – Uten de frivillige hadde dette aldri gått, vi er svært takknemlige for innsatsen og bidraget de legger ned. Det er helt fantastisk hva en relativt liten skøyteklubb kan få til i fellesskap, sier Lars Magne Haldorsen, leder for arrangementet fra Stavanger Sandnes Skøyteklubb.

 

Arrangementet støttes økonomisk av Stavanger-, Sandnes- og Randaberg kommune, i tillegg til fylkeskommunen.

 

-Vi er veldig glade for støtten vi får fra både kommunene rundt og fylkeskommunen. Totalt har vi fått tilskudd på 610.000kr til arrangementet. Stavanger kommune er største bidragsyter med 500.000. Uten disse tilskuddene hadde det vært umulig for oss å ta på oss slike arrangement, sier Haldorsen.

 

- Nå gleder vi oss til å sette i gang og vise skøyteverden hva vi i Stavanger kan få til, avslutter Haldorsen.

 

Stevneprogram:

Detaljert program A-gruppa Stavanger

 

Norske deltakere:

Kvinner

Marit Fjellanger Bøhm, Stavanger Sandnes SK

Ragne Wiklund, Aktiv SK

Julie Nistad Samsonsen, Fana IL

Sofie Karoline Haugen, Sandefjord SK

Martine Ripsrud, Stange Spk

Marte B. Furnee, Asker SK

Menn

Peder Kongshaug, Stavanger Sandnes SK

Allan Dahl Johansson, Aktiv SK

Pål Myren Kristensen, Arendal SK

Kristian G. Ulekleiv, Gjøvik SK

Henrik Fagerli Rukke, Hol IL

Håvard Holmefjord Lorentzen, Fana IL

Hallgeir Engebråten, Nord-Odal IL

Sander Eitrem, Nord-Odal IL

Bjørn Magnussen, Spk. Falken

Odin By Farstad, Spk. Falken

Sigurd Henriksen, Fana IL

Sverre Lunde Pedersen, Fana IL

 

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex