langløp.jpg

Egen app for registrering av langløp

Langløpsutvalget i NSF har fått utviklet en ny app for registrering av deltagelse i langløp og bestilling av langløpsmerke / statuett. Første gang du skal bruke appen må du registrere deg med din personlige e-postadresse og et selvvalgt passord.

Løsningen fungerer både på smart-telefoner, PC og Mac.  Pålogging finner du her: https://rsapp.knack.com/nsf-llu#llu-login/

Er du arrangør og ikke finner ditt løp i appen, ta kontakt med langløpskoordinator Espen Riktor på e-post espen@riktor.no eller telefon 977 28 075, så hjelper han deg.

Smittevern og langløp

Teknisk komité i NSF har bestemt at fellesstart tas ut av konkurranseprogrammet for hurtigløp denne sesongen.  Det er ikke vurdert om dette også skal gjelde tur- og mosjonsløp.  Slik det ser ut i skrivende stund, vil det være vanskelig å avvikle en fellesstart med mange løpere og samtidig overholde gjeldende regler. 

For å gi løpere og arrangører en mulighet til å opprettholde et visst aktivitetstilbud i vinter, fjerner vi derfor kravet om fellesstart for å få godkjent løp og distanse.  Arrangører kan dermed la løperne starte individuelt eller i små grupper innenfor en gitt tidsramme slik at både arrangør og hver enkelt løper kan overholde gjeldende regler.  Reglene vil sannsynligvis endres i løpet av vinteren, men pr. i dag gjelder dette ved utendørsaktivitet:

  • Minimum 1 meter avstand – det betyr at løperne ikke kan ligge tett i rygg på hverandre
  • Maksimum 20 løpere i en gruppe. Her kan lokale bestemmelser være strengere, f.eks. maks 10 sosiale kontakter pr. uke.  Løperne må selv ta ansvar for å overholde dette. 
  • Ikke delta dersom du er syk eller har symptomer – hold deg hjemme!

Arrangører av langløp må følge gjeldende smittevernregler.  Dette omfatter både retningslinjer gitt fra NIF og NSF, og lokale/sentrale regler.  

Lerøy Fila Fuel of Norway ABUS Medex