skoyter4.jpg

Iglo – et forebyggende prosjekt i regi av NSF

Iglo startet på initiativ fra utøversiden i NSF. Målet var å sikre at man var godt rustet til å drive forebyggende arbeid for å fremme sunne spisevaner og et sundt forhold til egen kropp.

Et arbeidsutvalg ble satt ned bestående av Marit Fjellanger Bøhm, Siri Moseng Reiersen, Hege Bøkko og breddeansvarlig i NSF – Henning Hagelund.

Gruppen utarbeidet et opplegg for hvordan NSF best kunne innarbeide gode systemer som kunne implementeres ned på klubbnivå. Underveis var det naturlig å knytte tett kontakt med Sunn Idrett som er NIF sitt satsningsområde på tematikken og med en rekke dyktige fagfolk på feltet.

Første skritt ble tatt ved å gjennomføre en kick-off for hurtigløp under sommerisen på Hamar. Et arrangement som samlet over 130 utøvere, trenere og foresatte <legg in bilde>. Dette ble fulgt opp med et tilsvarende arrangement for kunstløp under landslagssamling på Jar i august. <legg inn bilde>.

Kick-off er fulgt opp med workshop sammen med Sunn Idrett for å stake ut kursen videre. Mer vil bli kommunisert rundt dette til kretser og klubber i de kommende uker.

Hvorfor navnet Iglo?

Bakgrunnen for valget av navnet Iglo er at man ønsket et navn som relaterte seg til is og vinter i kombinasjon med at man skal føle seg trygg og beskyttet et varmt sted hvor det er godt å være. Iglo føler vi symboliserer dette på en god måte <legg inn Iglo logoen>

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex