Skøyteforbundet / Nyheter / 2021 / NM 2021 - oppsummert
Kongepokalvinnerne: Ragne Wiklund og Sverre Lunde Pedersen
Kongepokalvinnerne: Ragne Wiklund og Sverre Lunde Pedersen

NM 2021 - oppsummert

NM 2021 ble heldigvis gjennomført i veldig god stil, på tross av både flytting og mye usikkerhet i forkant. Stor honnør til Hamar IL, Nord-Odal IL og Stange SK for et veldig godt gjennomført arrangement, med mange gode sportslige resultater og flere nye norske mestere.

At NM i anderledes-sesongen 20/21 også ble ganske anderledes enn vanlig var ingen overraskelse. Men dette norgesmesterskapet skilte seg også ut på flere måter enn korona-hensyn. For første gang ble NM-senior gjennomført som et trippelt-stevne med sprint, allround og enkeltdistanse. 14 mestere har blitt kåret i løpet av helgen, fire laurbærkranser har blitt utdelt og to kongepokaler har blitt gitt ut. 

På grunn av korona-reglene var det færre deltakere enn normalt og stevnet gikk uten tilskuere. Arrangøren hadde en streng og god smittevernsprotokoll, og selv om to meters avstand var utfordrende blant annet i samtale mellom trener og utøver i hallen, ble reglene godt fulgt av alle tilstede. Vi retter også en takk til Hamar kommune v/kommuneoverlegen for god kommunikasjon både i forkant og under stevnet.

 

Det sportlige var også bra i Vikingskipet. Ni mesterskapsrekorder ble satt, og en hel drøss med personlige rekorder. Særlig gledelig er det at mange unge utøvere virkelig viser seg frem. Sigurd Henriksen satte blant annet to knallsterke landsrekorder i 15-årsklassen på 5.000 (6.40,51) og 10.000 (13.54,35).

Av de mer etablerte var det Ragne Wiklund som imponerte mest med fire gull, seks mesterskapsrekorder og en velfortjent kongepokal.

NM 2021 Ragne.jpg

Vedlig moro at Martine Ripsrud fortsatte den gode trenden fra Heerenveen, også hun med fire distanseseiere på sprint og tre gullmedlajer, og sin første sprint-tittel.

Nm 2021 Martine.jpg

Blant gutta var det Bjørn Magnussen som var sterkest på begge 500-meterne på sprint mens Håvard Lorentzen var best på 1000m, og også best sammenlagt. Sin syvende sprint-tittel fra NM.

NM 2021 Håvard.jpg

I allround ble det som ventet en tøff kamp mellom Sverre Lunde Pedersen, Hallgeir Engebråten og Peder Kongshaug. De sikret seg hver sin gullmedalje på enkeltdistansene, og Peder fikk i tillegg distanseseieren på 500m, men til slutt var det igjen Sverre som var best sammenlagt og vant sin fjerde allround-tittel, og fikk i tillegg kongepokalen. 

NM 2021 Sverre.jpg

 

Protokoll NM - komplette resultater

Nye norske mestere enkeltdistanse

Damer:

500m: Martine Ripsrud, Stange SK

1000m: Martine Ripsrud, Stange SK

1500m: Ragne Wiklund, Aktiv SK

3000m: Ragne Wiklund, Aktiv SK

5000m: Ragne Wiklund, Aktiv SK

 

Menn:

500m: Bjørn Magnussen, Spk Falken

1000m: Håvard H. Lorentzen, Fana IL

1500m: Peder Kongshaug, SSSK

5000m: Sverre Lunde Pedersen, Fana IL

10000m: Hallgeir Engebråten, Nord-Odal IL

 

Nye norske mestere sprint:

Martine Ripsrud, Stange SK og Håvard H. Lorentzen, Fana IL

 

Nye norske mestere allround: 

Ragne Wiklund, Aktiv SK og Sverre Lunde Pedersen, Fana IL

Lerøy Statnett Fila Fuel of Norway ABUS Sparebanken Øst Medex