antidoping_logo.png

Antidoping

Norges Skøyteforbund ønsker å være en pådriver innen antidopingarbeid:

Vi oppfordrer og forventer at alle våre klubber, ledere, trenere og utøvere aktivt bidrar til å styrke antidopingarbeidet.

Rent Særforbund

 

Norges Skøyteforbund er sertifisert som Rent Særforbund, og har sin egen handlingsplan mot doping: [Lenke til handlingsplan kommer]

Les mer om hva sertifiseringen innebærer her: Rent Særforbund | Antidoping Norge

 

NSF klubber

Det er ønskelig at klubber tilsluttet Norges Skøyteforbund setter av 1-2 timer til å bli Rent Idrettslag. Framgangsmåte og diskusjonsoppgaver her: Rent Idrettslag

NSF ledere og trenere

Ledere og trenere tilsluttet Norges Skøyteforbund forventes å ha tilstrekkelig kunnskap til å kunne være til praktisk hjelp for utøvere i antidopingspørsmål. For å sikre dette, bør ledere og trenere gjennomføre e-læringen Ren Utøver slik at de har oppdatert kunnskap på feltet. 

NSF utøvere

Alle idrettsutøvere har et selvstendig antidopingansvar. Utøvere tilsluttet Norges Skøyteforbund forventes å ha tilstrekkelig og oppdatert kunnskap innen antidopingfeltet. Det forventes derfor at alle utøvere fra det året de fyller 15 år gjennomfører e-læringen Ren Utøver. Programmet bør gjennomføres annethvert år.

Legemiddelsøk for legemidler kjøpt i Norge

Sjekk om legemidler kjøpt i Norge inneholder stoffer på dopinglisten her: Legemiddelsøk | Antidoping Norge

 

Legemidler kjøpt i utlandet

Sjekk om det nasjonale antidopingbyrået i det landet du kjøper legemiddelet i har et legemiddelsøk tilsvarende det norske, og dokumenter søket. USA, Canada og Japan er blant landene som benytter den felles søkemotoren www.globaldro.com. Kontakt gjerne Antidoping Norge via post@antidoping.no eller telefon +47 91721753 fra utlandet og 09765 fra Norge.

Medisinsk fritak

 

Enkelte utøvere har behov for legemidler som inneholder stoffer på dopinglisten. En del av disse må søke om medisinsk fritak (Medisinsk fritak (TUE) | Antidoping Norge). De som er definert som toppidrettsutøvere av Antidoping Norge skal søke om medisinsk fritak. Utøvere på lavere nivå enn dette kan bli bedt om å søke om fritak, i praksis etter en positiv dopingprøve. 

 

Toppidrettsutøvere i Norges Skøyteforbund ble fra 2020 definert som deltagere på senior-, junior- og rekruttlandslag i hurtigløp samt deltagere på elite- og seniorlag i kunstløp. Gjeldende definisjon for hvert særforbund finnes her: Toppidrettsutøverliste | Antidoping Norge. Med deltagere på landslag omfattes alle utøvere som er med i et fast definert landslag og/eller utøvere som deltar/har deltatt på samlinger, treninger, konkurranser og andre aktiviteter i regi av det aktuelle landslaget innen de siste 12 måneder.

 

 

Dopingvarsel

 

Fortell om kunnskap, mistanker eller bekymring knyttet til potensielle brudd på dopingbestemmelsene. Som varsler kan du velge om du vil oppgi din identitet eller være anonym her: Tips oss om doping | Antidoping Norge

 

Kosttilskudd

Kosttilskudd er ikke legemidler og produktene som tilbys kan ha varierende kvalitet. Med kosttilskudd mener vi både sportsprodukter, vitamin- og mineraltilskudd og ergogene tilskudd som øker eller påstås å øke prestasjonsevnen (eks. kreatin, koffein, karnitin og ginseng). Idrettsutøvere må ha et svært bevisst forhold til bruk av kosttilskudd. Både norske og utenlandske utøvere har blitt utestengt for doping på grunn av forurenset tilskudd. Les om kosttilskudd på Olympiatoppens fagsider

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex