Fra venstre: Eirik Gåseidnes, Johanne Berg, Siri Behrens Måsøval og trener Magnhild Ekresn

Test Games i Sverige

I tiden 30. januar - 05. februar ble Special Olympics Sweden Invitational Games 2020 arrangert i Åre og Østersund. Den norske troppen inneholdt bl.a. 3 Short Track løpere.

Skøyteløperne Siri Behrens Måsøval (Trondheim kortbaneklubb), Johanne Berg og Eirik Gåseidnes (begge fra Asker skøyteklubb) hadde alle tre en tur med fantastiske prestasjoner.

Lørdag var første dag for skøyteløperne. Den bestod av trening og en individuell Time Trial på 222m. Løperen gav  bånn gass fra første stund. Treneren skjønte allerede da at dette kom til å bli et spennende mesterskap.

Søndag var det finale på 500m. Der tok Eirik en 3. plass etter en spennende duell med en russisk løper. Siri og Johanne kom inn til 2. og 3. plass i sitt heat, kun slått av en løper fra Hong Kong. En fantastisk start på mesterskapet!

Mandag var siste løpsdag, og bestod av finale på både 777m og 1000m. Der ble seedingen slik at alle tre norske var samlet i samme heat. Eirik tok 1. plass, Siri på 2. plass og Johanne på 3. plass.

På 777m tok Eirik 2. plass og Johanne en 3. plass i deres heat, og Siri avsluttet mesterskapet med 1. plass i sitt. Totalt 9 av 9 mulige medaljer og noen personlige rekorder med hjem.

Trener Magnhild Ekren var stolt over sine utøvere.

- Dette var over all forventning og veldig morsomt. De presterte både på og utenfor isen. Løperne er meget dedikerte og seriøse. De er også meget rause, støttende og positive. Det er en treners drøm og ha med disse. I tillegg er de fantastisk flotte ambassadører for norsk skøytesport ! I og med at det er usikkert med tanke på Special Olympics World Games 2021, håper jeg inderlig at de finner en ny nasjon som kan arrangere dette mesterskapet. Utøverne fortjener å få en minst like fin tur da, forteller trener Magnhild Ekren.

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex