Foto: kortbanelag
Foto: kortbanelag

Alta Valtellina Trophy

Etter en uke med trening i Bormio, Italia var 10 norske løpere klare til start i Alta Valtellina Trophy. 293 deltakere med mange av Europas beste kortbaneløpere var samlet for konkurranser delt i ulike juniorklasser i tillegg til senior.

Helgen startet fantastisk i Junior B med Miika Klevstuen og Eirik Andersen på pallen på 1500m. I en spennende finale ble Miika nummer 2 og Eirik nummer 3.  

 

I junior A satte Linus Risnes en veldig sterk norsk rekord i kvartfinalen med 2:17.991. Nicolai Bjerke og Tinius Rambøl Alme tok seg hele veien til B finale der Tinius overbevisende vant og skaffet seg et finalepoeng i sammendraget. Aline Holbø Dyrset tok seg til B finale i kvinneklassen og endte som nummer 6 i løpet med ny personlig rekord. 

 

På 500m ble det mange personlige rekorder.  Fredrik Pedersen lå i ledelsen i sin semifinale før han dessverre falt. I B finalen vant han på en sterk måte fra 5. startposisjon. Linus Risnes tok seg også til B finale og ble der nummer 3.  

 Helgen avsluttet med 1000m og stafett for begge kjønn på søndag. Eirik ble nummer 2 i A finalen og sikret dermed en 3. plass sammenlagt. I B finalen satte Miika norsk rekord med tiden 1:27.568. Tinius tok seg til A-finalen og gikk seg inn til en solid 4. plass på distansen. Linus Risnes tok seg også til B finale og ble der nummer 3. I kvinner senior gjorde Pauliina Klevstuen sine saker bra og ble nummer 2 i B finalen.  

 

Stafetten ble helgens høydepunkt med norske lag på startstreken i A finalen både i menn junior og kvinner senior. Herrelaget (Eirik, Miika, Tinius og Linus) satte fart i en tøff finale og endte som nummer 2 med ny norsk rekord på 4:05.716. Kvinnelaget (Guro, Aline, Hedvig og Pauliina) ble nummer 3 med ny norsk rekord på 4:32.170.Totalt sett ble det en fantastisk helg for det norske laget, der 8 løpere var i A eller B- finale i løpet av helgen. Med 4 norske rekorder og flere medaljer var det en inspirert gjeng som reiste fra Bormio. Den norske fremgangen blir tydelig lagt merke til internasjonalt. Om 2 uker får vi måle krefter med resten av verden under Junior World Cup i Leeuwarden.  

 

 

Sammenlagtresultater: 

Menn junior B: 

Eirik Andersen 3.pl 

Miika Klevstuen 5.pl 

 

Kvinner junior A: 

Aline Holbø Dyrset 16.pl 

Guro Samdahl Melhuus 17.pl 

 

Menn junior A: 

Tinius Rambøl Alme 8.pl 

Fredrik Pedersen 10.pl 

Linus Risnes 12.pl 

Nicolai Bjerke 22.pl 

 

Kvinner Senior:Pauliina Klevstuen 13.pl 

Hedvig Hilde 18.pl

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex