Foto: International Skating Union (ISU)
Foto: International Skating Union (ISU)

NST kårer månedens skøyteløpere for februar

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre Ingrid Håkegård Eichler og Didrik Eng Strand som månedens skøytekvinne og skøytemann for februar 2024

Ingrid Håkegård Eichler, Skreia Skøyteklubb Toten

Ingrid har en flott framgang på alle distanser i inneværende sesong, hun har forbedret persene på alle distanser med til dels stor margin, ikke minst på de lengste distansene. Under junior-VM i Hachinohe 10. februar gikk hun inn til en flott 10. plass av 35 deltakere med ny pers, 4.22.09. Bak henne på resultatliste finner vi bl.a. to nederlandske løpere med pers på 4.14 og 4.18. Hvis framgangen fortsetter, kan hun bli en fin forsterkning av kvinnelandslaget på langdistansene ved siden av Ragne, Sofie og Aurora. Under NM senior allround i Vikingskiper tidligere i år tok hun en meget overraskende 2. plass på spesialdistansen 5000 m med 7.29.90, den nest beste tiden av en norsk juniorjente gjennom tidene.

 

Didrik Eng Strand, Hamar Idrettslag

Didrik hadde kjempesuksess med sin Japan-tur i februar.  Under junior-verdencupen i Hachinohe kom han på pallen både på 1500 m og 3000 m, og under junior-VM på samme bane en uke senere gikk det enda bedre. Det begynte med gull på 1500 m, og i allround var han suveren. Han vant med klar margin, i et mesterskap som bød på store triumfer for det norske laget. I tillegg til sammenlagt-triumfen var Didrik med på det norske gull-laget i Team-sprint, og var også med på sølv-laget i lagtempo. Og siste helg i februar vant han det norske mesterskapet i junior allround i Stavanger, med nye mesterskapsrekorder både på 500 m, 1500 m og sammenlagt. Og Didrik er junior også neste sesong.

Didrik Strand.jpg

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex