Foto: Starter Ulf Inge Vien
Foto: Starter Ulf Inge Vien

Oppfølgingsseminar for startere under NC2 i Stavanger

TKH/DUH arrangerte sitt årlige oppfølgingsseminar for startere i forbindelse med NC2 i Stavanger 4. og 5. november.

De som blir invitert til dette seminar er våre startere på nivå 1 (ISU startere) og nivå 2 (internasjonale startere). I tillegg deltar startere fra nivå 3 (nasjonale startere) med ambisjoner om opprykk i systemet. Det bestyr at her stiller våre beste kvinner og menn, de som starter Norges cup, Norske Mesterskap, Landskamper etc. At Skøyteforbundet arrangerer disse seminarene hvert år er medvirkende til at det gjennomsnittlige nivået på våre startere er høyere enn de fleste andre nasjoner. De av våre startere som får anledning til å fungere på stevner ute i verden er meget gode.

Seminaret starter med en kort sesjon på fredag ettermiddag/kveld hvor helgens program blir gjennomgått. Videre diskutere man erfaringer fra siste sesong og gjennomgår det som er nytt i regelverket, Norges cupen og terminlisten.

På de to løpsdagene blir deltakerne delt opp i to grupper, og distansene hver dag blir fordelt på disse gruppene. Hver enkelt starter blir så tildelt et antall par son hun eller han skal starte. På årets seminar betydde dette at hver enkelt starter fikk 5-6 par hver dag. De som startet de korte distansene lørdag fikk de lange på søndag, og motsatt. Hver start blir videofilmet og gruppen klokker intervalen. Disse blir notert ned sammen med eventuelle kommentarer som gruppen måtte ha om starten. Når gruppen er ferdig med sin sesjon går de opp i seminarets møterom der videoene blir spilt av og hver enkelt start blir gjennomgått og kommentert. Den enkelte får med det gode tips om hva hun eller han må jobbe med for å bli en bedre starter, alt med det mål at startingen på stevner skal bli jevnere og bedre.

 

Årets deltakere var:

Gruppe 1

2 Ulf Inge Vien - Nord-Odal IL     Gruppeleder

2 Tom Vidar Johansson - Sandefjord

2 John Magne Eliassen - Tromsø SK

2 Ari Börde Kröyer - Asker SK

2 Hege Nerstad Gundersen - Båstad IL

3 Kristian Sundsvold - Leinstrand

Gruppe 2

1 Magnus Ripsrud - Stange    Gruppeleder

2 Trond Ratdal - Spkl. Falken

2 Bjørgulv Fjermestad - Stavanger Sandnes SK

2 Inge Ramskjær - Arendal

2 Terje Stokken - Stord

3 Ole Jonny Langli - Spkl. Falken

Kursledelse

2 Marcel Lesche Vanberg - Kongsberg IF/TKH    

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex