Norge (1).jpeg

NST kårer skøytekvinne og skøytemann i januar 2023

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre Martine Solem og Sigurd Holbø Dyrset som månedens skøytekvinne og skøytemann

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre Martine Solem, Bjugn/Ørland Skøyteklubb som månedens skøytekvinne for januar 2023

Noe overraskende ble Martine norsk juniormester i sprint 2023 etter fire gode løp i mesterskapet som gikk i den fine skøytehallen i Kristiansund. 15-åringen fra Bjugn hadde ingen respekt for sine eldre konkurrenter og vant alle fire distansene. Under ungdomslandskampen i Heerenveen 7. januar gikk hun helt til topps på 1500 m med ny personlig rekord, 2.07.80, foran en rekke sterke løpere fra Nederland og Tyskland. Martine er jevnt god på alle distanser, men i allround-NM for junior i Harstad sist helg måtte hun se seg slått av to år eldre Aurora Løvås, som har vært på Norges lag i verdenscupen denne sesongen. Begge reiser nå til Inzell for å delta i junior-verdenscup og junior-VM do to kommende helger. Det blir spennende!

Martine har pr. i dag følgende personlige rekorder, alle satt i inneværende sesong: 41.08-1.22.76-2.07.80-4.31.91.

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre Sigurd Holbø Dyrset, Trondheim Kortbaneklubb som månedens skøytemann for januar 2023.

For mange var nok 18-åringen Sigurd Holbø Dyrsets seier i NM junior i Harstad noe overraskende, men den opprinnelige kortbaneløperen har etter hvert utviklet seg til å bli en glimrende allrounder. Det kan man trygt si, da Sigurd også gjorde en topp innsats i NM junior sprint, hvor han blant annet slo til med en knallsterk banerekord på 1000 m- 1.13.81 og ny pers - under den avsluttende 1000 m i Kristiansund, da han sikret seg sølvmedaljen sammenlagt. Han er nå medlem av Mjøsteam på Hamar, og fremgangen de to siste sesongene har vært stor. Hans personlige rekorder lyder i dag på 38.27-1.13.81- 1.51.27-3.59.82-6.52.16-14.31.28, alle fra inneværende sesong. Vi har et meget sterkt juniorlag til VM i Inzell om to uker. Det skal bli meget spennende å følge Sigurd sammen med bl.a. Emil Pedersen Matre og en annen Sigurd med etternavn Henriksen de nærmeste to helgene.

Sigurds 16-årige søster Aline er også meget lovende, og hun kombinerer som sin bror kortbane og langbane med suksess.

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex