Foto: Rafal Oleksiewicz
Foto: Rafal Oleksiewicz

Norway Supporter Teams jury kårer månedens skøyteløpere

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre Julie Berg Sjøbrend som månedens skøytekvinne og Peder Kongshaug som månedens skøytemann for desember 2023.

Julie Berg Sjøbrend, Aktiv SK

Julie imponerte med tre pallplasser under Neo-senior verdenscup-løpene i Collalbo første helg i desember. Etter å ha vært i Heerenveen midt i november og gått 3000 m på 4.13.67, fikk hun klarsignal for den «voksne» verdenscupen, og debuterte i Tomaszów en uke etter Collalbo med å gå inn til en 12. plass i B-gruppa på 3000 m. Persen hennes er nå bare drøye 5 sekunder bak pappa Amunds familierekord på 4.08.22- så den tiden bør være en realistisk målsetting for Julie, som liker seg best på de litt lengre distansene. Hun er uttatt som reserve på 3000 m og i lagtempo under EM enkeltdistanser i Heerenveen.

Peder Kongshaug, Stavanger/Sandnes SK

9. desember 2023 ble en merkedag for den 22-årige Stavanger-gutten Peder Kongshaug, da kan klatret opp på det øverste trinnet på seierspallen for 1500 m, etter å ha slått det amerikanske fenomenet Jordan Stoltz og sterke nederlandske konkurrenter under verdenscupløpene i Tomaszów. Vi gleder oss stort til å se Peder under EM enkeltdistanser i Heerenveen andre helg i januar, hvor han er uttatt til å gå 1000 m, 1500 m og lagtempo.

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex