Skøyteforbundet / Nyheter / 2024 / Klare for EM på skøyter
Foto:  Rafal Oleksiewicz
Foto: Rafal Oleksiewicz

Klare for EM på skøyter

De norske skøyteløperne er godt forberedt til EM, og Norge stiller sterkt med 15 løpere under mesterskapet i enkeltdistanser i Heerenveen, Nederland, fra 5. til 7. januar 2024.

Til tross for noen helseutfordringer, opplevde de norske løperne stor suksess i verdenscupene denne høsten. I løpet av de siste 20 sesongene har Norges lag kun overgått resultatene i sesongene 22/23 og 17/18 når det gjelder antall verdenscupseire. Med to verdenscuphelger igjen, er mulighetene store for å pynte på den statistikken.

Men nå har endelig tiden kommet for sesongens første mesterskap. Etter å ha gjennomført høydetrening i Collalbo, Italia, og feiret jul hjemme, har våre løpere samlet overskudd og er nå klare for å konkurrere om  medaljer i Heerenveen, med en meget sterk tropp.

Det har blitt gjort noen små justeringer i det norske laget. Aurora Løvås har fått reserveplass på 1500m, som gjør at vi stiller med fulle kvoter på alle distanser for første gang i EM-historien. I tillegg har Kristian Ulekleiv kommet inn for Peder Kongshaug på 1000m.

Sportsjef Petter Andersen er på plass i Heerenveen og er veldig spent før det hele braker løs. 

– Nå har jeg sett kun en trening her nede, men det ser veldig lovende ut. Flere av våre løpere ser ut til å være i veldig god form, og jeg er sikker på at vi vil slå godt for oss og være med i medaljekampen på flere distanser, sier Andersen. 

 

Alt fra EM sendes på VG+ Sport og på radio på Radio-e.  


Her er programmet for EM, med norske deltakere:

Norges lag.png

EM enkeltdistanser ble først introdusert i 2018, og arrangeres annethvert år. Det fjerde enkeltdistansemesterskapet arrangeres i Heerenveen, Nederland i januar 2024.

Norske medaljer i EM-enkeltdistanser fra 2018 til 2022

Medlajer EM.png

 

Lerøy Sparebanken Øst Fila Borg forvaltning Polar Fuel of Norway Rudy Project Medex